001 copy
ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ένας επιτυχημένος επαγγελματίας οφείλει να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στο χώρο του, να πληροφορείται για όλες τις νέες τεχνικές και να φροντίζει έτσι ώστε να βελτιώνει τις υπηρεσίες που προσφέρει. Ο Μάκης Σεραφειμίδης εισάγει μια νέα σειρά σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου της αισθητικής, αλλά και σε σπουδαστές που θέλουν ν’ ακολουθήσουν το επάγγελμα του ποδολόγου.

Κάθε ολοκλήρωση σεμιναρίου συνοδεύεται από βεβαίωση σπουδών, αλλά και από το βιβλίο «Σεμινάρια Ποδολογίας» στο οποίο μπορεί ν’ ανατρέχει ο συμμετέχοντας κάθε φορά που το θεωρεί αναγκαίο. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ενός ή και περισσότερων σεμιναρίων (επιλέγοντας εσείς ποιες ενότητες επιθυμείτε να παρακολουθήσετε). Στην περίπτωση παρακολούθησης περισσότερων των δύο σεμιναρίων, η τιμή διαμορφώνεται κατόπιν ειδικής έκπτωσης.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ

Σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων η/ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει τις βασικές γνώσεις και τεχνικές που χρειάζονται για να περιποιηθεί ένα οποιοδήποτε κουρασμένο και ταλαιπωρημένο πόδι.

Για αυτήν την ενότητα δεν είναι απαραίτητη καμία γνώση η εμπειρία καθώς θεωρείται η εισαγωγή στον κόσμο της ποδολογίας.

ΒΟΟΚ ΙΤ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ

Ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο της ποδολογίας για αρχάριους. Το σεμινάριο παρέχει συνολική γνώση:  από τις βασικές αρχές και τις περιποιήσεις μέχρι τις πιο εξειδικευμένες παθήσεις και τη θεραπεία τους. Ο ενδιαφερόμενος μετά την παρακολούθηση θα είναι ικανός να σταδιοδρομήσει ως εξειδικευμένος ποδολόγος, με άλλα λόγια  ν’ ασχοληθεί με τη διάγνωση βλαβών, οι οποίες απαιτούν ιατρική θεραπεία, αλλά και με την περιποίηση παθολογικών καταστάσεων δακτύλων, νυχιών και πελμάτων.

 

Συγκεκριμένα, θα έχει την κατάλληλη γνώση για ν’ αντιμετωπίσει και να συμβουλεύσει ανάλογα με τη δυσλειτουργία που παρουσιάζει κάθε περίπτωση και να την περιποιηθεί αποτελεσματικά ώστε να προλάβει εκτενέστερες βλάβες. Για την ακρίβεια, θα μπορεί ν’ αντιμετωπίσει παθήσεις όπως: ονυχομυκητιάσεις, ονυχογρυπώσεις, υπερκερατώσεις – κάλους, ραγάδες, δυσμορφίες νυχιών, ονυχοκρυπτώσεις, μυρμηγκιές, αλλά και να θεραπεύσει ένα διαβητικό πόδι. Παράλληλα, θα είναι ικανός να εφαρμόζει εξειδικευμένες τεχνικές και να χρησιμοποιεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χειρίζεται ένας εξειδικευμένος ποδολόγος.

ΒΟΟΚ ΙΤ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ

Εξειδικευμένη σειρά μαθημάτων για επαγγελματίες που θέλουν να εντρυφήσουν πάνω στη συγκεκριμένη πάθηση.  Οι κάλοι και εν γένει οι σκληρύνσεις είναι η αντίδραση του ποδιού στη συνεχή πίεση και καταπόνηση που προκαλούν κυρίως τα ακατάλληλα παπούτσια. Στο σεμινάριο αναλύεται πώς προκαλείται η υπερκεράτωση, καθώς και πώς αντιλαμβανόμαστε τη μορφολογία του κάθε κάλου.

Ο σπουδαστής μαθαίνει τα αίτια που οδηγούν στη συγκεκριμένη πάθηση, τους τρόπους αντιμετώπισης, καθώς επίσης και συμβουλές πρόληψης. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων,  είναι ικανός ν’ αναλάβει οποιαδήποτε περιστατικό που σχετίζεται με τις υπερκερατώσεις.

ΒΟΟΚ ΙΤ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣ

Μια σειρά μαθημάτων για την πιο συχνή πάθηση των νυχιών, η οποία μπορεί προκαλεί την αλλοίωση της όψης τους και επιφέρει πόνο στον πάσχοντα. Απευθύνεται σε επαγγελματίες οι οποίοι θα μάθουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας εξειδικευμένος ποδολόγος για την πάθηση.

Συγκεκριμένα: τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης, τους πιο συχνούς τύπους μυκήτων, αλλά και τους προδιαθεσικούς παράγοντες που οδηγούν στη συγκεκριμένη πάθηση.

Επιπλέον, θα γνωρίζουν τους διαφορετικούς τύπους θεραπείας, ανάλογα με τη βαρύτητα της λοίμωξης και θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε πάσχοντα.

ΒΟΟΚ ΙΤ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΡΘΟΝΥΧΙΑ

Ένας εξειδικευμένος Ποδολόγος χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές προκειμένου να παρέχει την κατάλληλη θεραπεία.

Ο επαγγελματίας που θα παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη ενότητα, θα λάβει όλες τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την ορθονυχία.

Πρόκειται για μια τεχνική που περιλαμβάνει τοποθέτηση ενός νάρθηκα, έτσι ώστε το νύχι που έχει εισχωρήσει στο δέρμα από λάθος κοπή, ν’ αποκτήσει σταδιακά τη σωστή ροπή.

BOOK IT

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΝΥΧΟΚΡΥΠΤΩΣΗ

Σειρά μαθημάτων για την είσφρυση του όνυχος μέσα στο δέρμα, μια ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση για τον πάσχοντα. Όποιος επαγγελματίας παρακολουθήσει το σεμινάριο θα έχει εξειδικευμένη γνώση για τη συγκεκριμένη πάθηση, τα αίτια που την προκαλούν, αλλά και τα συμπτώματα που εμφανίζονται.

Επιπλέον, θα έχει την ικανότητα ν’ αντιμετωπίσει σοβαρά περιστατικά προχωρημένης είσφρυσης και να παρέχει θεραπευτικό εξειδικευμένο πεντικιούρ, ενώ θα μάθει όλες τις τεχνικές μερικής ονυχεκτομής (αφαίρεση περιοχής που παράγεται το νύχι), η οποία οδηγεί σε αποτελεσματική θεραπεία της πάθησης.

BOOK IT

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο αναλύεται το ακίνδυνο καλοήθες δερματικό εξόγκωμα που εμφανίζεται στα χέρια και στα πόδια.

Ο συμμετέχοντας θα μάθει πώς αναπτύσσονται οι μυρμηγκιές στο ανθρώπινο σώμα και τους διαφορετικούς τύπους του ιού που προκαλούν την πάθηση.

Επιπλέον, με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα γνωρίζει όλους τους τρόπους αντιμετώπισης, καθώς και τους τύπους περιποίησης που μπορεί να προσφέρει στον πάσχοντα.

BOOK IT

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ

Όσοι πάσχουν από διαβήτη πρέπει να περιποιούνται επιμελώς τα πόδια τους, καθώς -εξαιτίας της βαθμιαίας έλλειψης ευαισθησίας στα άκρα ή της κακής κυκλοφορίας του αίματος-  είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε μολύνσεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να εξειδικευτούν σε μια ιδιαίτερη παροχή υπηρεσίας που απαιτεί ειδική περιποίηση.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, ο συμμετέχοντας θα γνωρίζει ενδελεχώς όλες τις παθήσεις ενός διαβητικού ποδιού, θα αναγνωρίζει όλες τις ενδείξεις νευροπάθειας και κακής κυκλοφορίας του αίματος, τα συμπτώματα, ενώ θα μπορεί ν’ αντιμετωπίσει και να κουράρει ένα διαβητικό ασθενή.

BOOK IT